Sparta Warriors

Sparta Warriors er A-laget i Sparta. Det er herrene som spiller i Get-ligaen, og det er de vi heier mest på når de spiller i vår kjære ishall. Dette er flaggskipet vårt, og det er det alle samles om når vi elsker Sparta.

Sparta har vært med på en lang reise fra stiftelsen i 1928. Det har vært konkurser, nedrykk og ørkenvandring. Det har ikke alltid vært lett å være Sparta-supporter, men uansett hvordan det går, så står vi bak laget vårt. Nå i de senere årene har det gått veldig bra. Senest i 2011 tok vi både NM-gull og seriegull. Dette er den største bragden vi har gjort som klubb, og det husker vi selvfølgelig den dag i dag.

Sparta Amfi4300784_orig

Sparta Warriors spiller sine kamper i Sparta Amfi, og dette er en stadion som har blitt bygd ut i kapasitet på grunn av det store publikumstrykket. Da laget lå og vaket mitt på tabellen og aldri kom noen vei, så var det snaue 900 tilskuere rundt i hallen. Etter hvert begynte folk å få øynene opp for Sparta igjen, og det begynte å renne inn med folk. Det kom 3000 stykker, og klubben fant ut at det ikke var plass til flere enn dette. Det var allerede for mange. Derfor ble det bygd ut flere plasser. I dag holder Sparta Amfi litt over 4000 plasser.

Det har vært en langreise, og det har blitt mange flotte historier rundt dette laget, og det er derfor vi er så store tilhengere. Laget i blått har vært langt nede, og de har spilt i 4.Divisjon, men nå er de oppe i toppen der de skal være.

1959

I 1959 var det Stephen Foyn som satte en verdensrekord for Sparta da han scoret tidenes raskeste mål. Det var bare gått fire sekunder før pucken lå i nettet. Han vant droppen og skjøt mot mål. Selvfølgelig gikk den inn.

Det er mye spennende som har skjedd i klubben, og vi må si at det største i eldre historie var i 1943. Da var det Lasse Beckmann som ledet klubben til «The Double», som senere også ble gjort i 2011. Det er de to gangene Sparta har klart det.

Vi hadde også norsk hockeys første spiller fra Sovjetunionen i sin tid, og det var stas på den tiden. I 1961 kom Igor Misjukov til klubben, og var en av lagets aller beste spillere i den tiden han spilte i den blå drakta.